Kuukauden lanka elokuussa, pehmeä ja ilmava Isager Tweed

August 11, 2022

Soft and airy - Yarn of the month in August, Isager Tweed

Joko alkoi koulut teilläkin? Joko lomat loppui? Viime päivien puhutuimman aiheet, jotka kertovat siitä, että vaikka kesäilmat jatkuvat, monella katse on jo arjessa ja alkavassa syksyssä. Arjen ei tarvitse tarkoittaa ikävyyttä tai surullisia mietteitä, mutta tietty haikeus siinä on, kun loman rennot päivät ovat takanapäin. Ehkä oloa voi helpottaa katselemalla omaa lankavarastoa tai piipahtamalla oman lähilankakaupan hyllyillä ja suunnittelemalla sopivia neuleprojekteja tuleviin päiviin. 

Pitkästä aikaa on meidänkin kuukauden lankana jotakin villaa, monta kuukautta on menty kasvikuitulangoilla. Mutta ehkä sinunkin puikoillesi on päässyt jo jokin villaisempi lanka. Elokuussa kuukauden lankana on Isagerin Tweed, joka on sekoitus villaa ja mohairia. Tweedissä on nimensä mukaan hauskoja nyppyjä, mutta Isagerin periaatteiden mukaan, niitä ei ole tehty synteettisellä kuidulla vaan tietenkin luonnonkuidulla. Lanka on yksisäikeinen ja siinä on hieman epätasainen, kuin käsin kehrätty rakenne. Luonteikas ja mielenkiintoinen lanka siis. 

Kaivelin jälleen mukavia ohjeita Tweedille ja tässä pari suomenkielisenä löytyvää ohjetta: (Jos haluat neuloa mieluummin englanniksi, kurkkaa englanninkielinen blogi)

Veeran Raidat -kirjasta löytyy aina uutta neulottavaa ja omalla listalla on alusta asti ollut Käpy -neuletakki, joka on rakenteeltaan kuin iso huivi, jossa on hihat. Luulen, että Tweedistä tulisi oikein ihana Käpy.

Susanna Winterin Mirkwood -neuletakissa on kaarrokkeessa kauniit lehtikuviot. Tämä kaunis neule on täydellinen syksyn pimeneviin iltoihin lämmittävän käsivarsia.

Meijun Kontrasti -kirjassa on useampi kaunis neule fingering-vahvuiselle langalle, mutta ehkä Solina sopisi Tweedille parhaiten. Siinä pitsikuviota on sopiva määrä, jotta myös langan erityisyys pääsee näkyviin.

Isagerin langat sointuvat aina kauniisti yhteen, joten kirjoneulettakin on helppo lähteä suunnittelemaan tästäkin langasta. Heleena olisi ihana fair isle -kuvioita kauniisti yhdistelevä suomenkielinen ohje.

Entä huivia sitten. Anna Johannan Haiku olisi ihana ohje Tweedille. Raitaa ja pitsiä, kuka niitä voi vastustaa?

Nautitaan siis kesäsäistä ja suunnitellaan syysneuleita, parasta, eikö vain?


Tilaa