Täydellistä! Kesäkuun kuukauden lanka

June 01, 2022

Match made in… Isager! The yarn of month in June

Lämpö lisääntyy ja aurinko paistaa. Päälle tekee mieli pukea kevyttä ja sileää, jotakin iholla viileältä tuntuvaa. Isagerilla on todella tiedetty mitä kesälangalta haluamme, kun ovat tätä ihanuutta kehittäneet, koska se on täydellinen kombo eri kasvikuitujen parhaimpia ominaisuuksia. Joko olet kokeillut: Isager Trio!

Triossa on käytetty kolmea kasvikuitua, yhdistäen niiden hyviä puolia. Isoin osa langasta on hengittävää ja kestävää pellavaa, 50%. Sen lisäksi pehmeyttä ja sileyttä on saatu puuvillasta, 30%. Ja loput 20% on kiiltävää ja notkeaa bambua. Olen itse neulonut tästä langasta jo parikin toppia, sekä yksinään, että yhdistäen toiseen lankaan. Ja pidän todella sen tuntumasta sormissa, sen kiillosta ja laskeutuvuudesta. Seuraavakin projekti on jo jonossa, aion seuraavaksi yhdistää Trion ja Alpaca 1:n ja neuloa kevyen, laskeutuvan ja suloisen neuletakin.

Trio on lace-vahvuinen lanka, siinä on 350 metriä 50 grammassa. Sitä voi helposti neuloa kaksin- tai kolminkertaisenakin, jos tuntuu että vaatteesta tulee liian läpinäkyvä yhdellä langalla neulottuna. Jos kuitenkin kaipaat kevyttä ja ilmavaa vaatekappaletta täksi kesäksi, voisin suositella ainakin Teas tai Lochnagar -toppeja tai Adelaidea, jossa on vaihtoehdot sekä pitkille että lyhyille hihoille. 

Kaksinkertaisenakaan tästä langasta ei todellakaan tule liian paksu ja ohjeita fingering/sport -vahvuisille kesäneuleille löytyy paljon. Itselläni jonossa on ollut tämä Big in Japan jo muutaman vuoden. Samoin Cullum. Hauska laskeutuvampi ja pörrötön versio Cumulus Blousesta syntyisi myös mukavasti Triosta.

Jos vielä haluat nopeuttaa neuleaikaa, voit neuloa Trioa kolminkertaisena. Silloin kannattaa silmäillä DK tai worsted -vahvuista neuleohjeita. Ehkä teetkin kesälaukkusi French Market Bagin kolminkertaisesta Triosta. Tai rennonmallisen Summer topin.

Yksi vinkki vielä lopuksi. Ennen kuin aloitat neulomaan Trioa, tee oma napakka lankakeräsi. Trion kerä on niin löyhä, että siitä neuloessa se helposti hajoaa ja kohta on kerän tilalla kasa sotkuista lankaa. Joten, jotta et menetä neulomisen iloa, keri ensin itsellesi hyvä kerä. Sen jälkeen on kesäneuleen neulominen pelkkää iloa ja ihanuutta.


Tilaa